Gépben mosható cipő: A termékismertető oldalon látható „Gépben mosható” ikonnal rendelkező bármilyen cipő modell biztonságosan mosható mosószerrel, kímélő programmal és szárítható levegőn. Javasoljuk, hogy helyezze a cipőt párnahuzatba vagy mosózsákba, mielőtt a mosógépben mosná. Az elszíneződés elkerülése érdekében egyszerre csak egy cipőt mosson. Ne tegye a cipőt centrifugába. A Skechers Memory Foam™ talpbetéttel rendelkező cipőknél hagyja a cipőket és a talpbetéteket 10–12 órán át levegőn száradni, hogy a talpbetétek teljesen megszáradjanak. A cipő víztől és foltoktól való védelme érdekében használjon olyan védőanyagot, mint a Skechers Water Proofer Spray

Habszivacsos cipők: Géppel vagy kézzel mosható a termékoldalon található utasításoknak és a stílusnak megfelelően. Kézi mosás esetén használjon hideg vizet, és szárítsa levegőn, árnyékos helyen. Ne helyezze szárítógépbe, és ne hagyja a napon.

Gépben nem moshatóként megjelölt cipők: A cipő minőségének megőrzése érdekében nem javasoljuk a gépi mosást. Javasoljuk, hogy a cipőink megfelelő tisztításához a következő lépéseket végezze el:

1. Távolítsa el a felesleges szennyeződést a felső részről és a külső talpról egy kis kefével vagy törlőkendővel.

2. Meleg víz és kevés (néhány csepp) mosószer összekeverésével szappanos keveréket készíthet.

3. Merítse a kefét vagy ruhát a szappanos keverékbe. Törölje le az érintett területet. Vigyen fel egy kevés tiszta, meleg vizet a kefével vagy ruhával, és kefélje le/törölje le a felesleges szappant.

4. Hagyja a cipőt levegőn megszáradni.

Bőrcipő: Nedves körülmények között való viselés előtt vigyen fel védőanyagot, például Skechers Water Proofer Spray-t, hogy védje a cipőt a víztől és a foltoktól. A tisztításhoz használjon bőrtisztító krémet vagy spray-t, például Skechers Athletic Cleanser tisztítót. Rendszeresen vigyen fel bőrápolót vagy olajat, hogy a bőr rugalmas maradjon. Ne mosson gépben bőrcipőt.

Hasított bőr és nubuk cipő: Puha kefével vagy száraz gumiszivaccsal tisztítsa meg a száraz hasított bőr/nubuk cipőt, hogy eltávolítsa a rátapadt szennyeződést. A puha kefe rendszeres használata pormentesíti a hasított bőrt. A makacs foltokat velúr folteltávolítóval kell eltávolítani. NE tegye mosógépbe és szárítógépbe. NE merítse vízbe. Nedves körülmények között való viselés előtt vigyen fel védőanyagot, például Skechers Water Proofer Spray-t, hogy védje a cipőt a víztől és a foltoktól. A cipő tisztításához használjon hasított bőr/nubuk tisztítószert. A legjobb eredmény elérése érdekében velúrkefével tisztítsa. 

Világító cipők: A mosógépben való mosás nem javasolt a világító cipők esetén, mivel ezzel károsodnának a lámpák. Kímélő szappannal, meleg vízzel és puha törlőruhával tisztítsa.

A cipő frissességének megőrzése: Alkalmazzon szagtalanító spray-t, például Skechers szagsemlegesítő spray-t, hogy a cipő friss és szagmentes maradjon.